En lastcykel som komplement till bilen, inte så dumt va?

16 sep 2022

Vi har nu gått in i den Europeiska mobilitetsveckan som äger rum 16 – 22 september. Det är ett europeiskt initiativ med syfte att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter i hela Europa.

Vi vet att bilen är vedertagen i mångas vardag men att alla inte har råd med en elbil för att minska utsläppen, och inte heller kan vara utan bilen. Där vill vi under den här veckan passa på att lyfta fördelarna med en lastcykel och få fler att öppna upp ögonen för att kombinera bilåkandet med en lastcykel, både för att minska utsläppen och för att minska vardagsstressen i bilköer och på parkeringsplatser. Detta kan låta klyschigt, men den största vinsten för dig personligen är gratis motion, som vi alla behöver och mår bra av men kan ha svårt att få in i vardagen.

Investeringskostnaden för en lastcykel är dessutom betydligt lägre jämfört med en elbil och ligger i dagsläget någonstans mellan 15 000 – 30 000 kr, beroende på om den är eldriven eller inte. Ta gärna en titt på vår lilla film här om fördelarna med en lastcykel jämfört med bilen!