Landsbyggsmässan 2021 – Uppsala Klimatvecka

15 mar 2021

Välkommen till Landsbygdsmässan 2021! Landsbygdsmässan tar plats i Uppsala klimatvecka och bjuder in till en kväll med den hållbara landsbygden i fokus. Här lär vi oss mer om hur vi kan stötta våra lokala livsmedelsproducenter, hur Upplandsbygd arbetar medlandsbygdsutveckling, samåkningslösningar och energirådgivning.

Energi- och klimatrådgivarna i Uppsala län håller i en föreläsning under Landsbygsmässan. Föreläsningen fokuserar på byggnader på landsbygden. Vi tar upp hur du kan energieffektivisera smartast, minska dina energikostnader och vilka möjligheter det finns för solceller eller solfångare, laddbox för elbil samt bra uppvärmningsalternativ. Vi avslutar med begreppet energigemenskaper och hur det kan fungera för din byggnad.

Men först – missa inte inledningen med de populära hållbarhetsprofilerna Maria Soxbo och Emma Sundh. I en ”battle” mellan stad och landsbygd vänder och vrider de på klimatfrågan, vinningar och utmaningar, lösningar och möjligheter – ur olika perspektiv.

Plats: Digitalt via Zoom, föranmälan krävs.

Datum och tid: Måndag 22 mars, 17.00–18.35

Arrangör: Uppsala kommun

Mer info hittar du här.

Varmt välkommen!

Som en del av Uppsala Klimatvecka deltar vi i och arrangerar en serie webbinarium inom energianvändning och klimatpåverkan. Du kan läsa mer om Uppsala klimatvecka på Uppsala kommuns hemsida.