Om oss

Det här gör vi på Energi-och klimatrådgivningen Uppsala län

Energi- och klimatrådgivarna hjälper dig att minska din energianvändning och klimatpåverkan. Rådgivningen är en kostnadsfri, kommunal och oberoende tjänst som vägleder dig till ett informerat val. Vi rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig få en överblick över olika alternativ – så att du hittar det som passar bäst för just dig. Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller boka in ett besök. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Gör det lätt att välja rätt

Vi hjälper dig att jaga energitjuvar! Det är inte alltid lätt att veta vad som är det bästa alternativet. Vi rådgivare har erfarenhet och lokal kunskap som gör det enklare. Vi kan till exempel ge dig svar på:

  • Hur du kan minska din energianvändning i ditt hem
  • Vilka för- och nackdelar det finns med olika uppvärmningssystem
  • Hur du kan använda solenergi för el, värme och varmvatten
  • Vad du bör tänka på när du ska renovera eller bygga nytt
  • Vilka aktuella bidrag och stöd finns det att söka på energiområdet
  • Vad du ska tänka på vid installation av laddsstationer
  • Hur du kan resa på ett hållbart sätt som passar dig

Vilka kan kontakta oss?

Energi – och klimatrådgivarna Uppsala län verkar i Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer är alla välkomna att få stöd och råd.

Om du har ett ärende eller fråga

Kontakta oss

018 - 727 47 24

Om vi inte kan svara i telefon när du ringer, skicka gärna ett mejl så hör vi av oss så snart som möjligt. Du är också välkommen att boka ett personligt besök. Boka tid över telefon eller e-post.