Solceller

Växande trend

Solceller blir mer och mer populärt, även i Sverige. Energimyndighetens prognoser visar att solkraften kommer att fyrdubblas mellan 2018 och 2022. Ju tidigare du hoppar på utvecklingen desto mer har du att spara, både på bankkontot och i dina klimatutsläpp – och vem kan säga nej till en framtid med gratis elkonsumtion?

Lönsamt i längden

Att installera solceller kostar mellan 15 000 – 20 000 kr per installerad kW för en privatperson, beroende på storlek och läge. Samtidigt kräver solceller väldigt lite underhåll och kan producera gratis el i många år, vilket gör att du påverkas mindre av skiftande elpriser. Solceller är alltså ett bra alternativ om man har möjlighet att göra en investering för framtiden.

Bra effekt trots kyla

En vanlig myt är att solceller inte fungerar i Sverige. Det stämmer inte riktigt. Mellan mars och oktober får du gott om el från solcellerna. Dessutom är solcellerna effektivare ju kallare det är ute. Överskottet på el under sommaren köps upp av ditt elbolag. Under vintern när solen inte räcker till köper du el från ditt elbolag. För varje kilowattimme du säljer får du även en skattereduktion på 60 öre.

Vill du veta mer?

Kontakta vår rådgivning så ger vi dig svar!

018 - 727 47 24