Fjärrvärme

Bra systemlösning

Fjärrvärme är ett vanligt förekommande uppvärmningsalternativ, särskilt bland flerbostadshus.

Fjärrvärme är ett icke elbaserat uppvärmningssystem där produktionen sker i ett kraftvärmeverk eller ett värmeverk och sedan distribueras det varma fjärrvärmevattnet i rör till husen där det växlas i en mindre värmeväxlare. Husets värmeväxlare är kopplat till ett vattenburet system som består av både radiatorer för uppvärmning och tappvarmvatten. Det betyder att om din byggnad är uppkopplat till fjärrvärme så påverkar t.ex. varmvattenanvändningen och inomhustemperaturen inte din elräkning.

Genom den centraliserade produktionen är fjärrvärme en bra systemlösning då det finns stordriftsfördelar och samtidigt kan kraftvärmeverken och värmeverken ha en avancerad rökgasrening för att minska på skadliga utsläpp till luften. Det kan variera hur fjärrvärme produceras, men vanligt är eldning av biobränslen, avfall eller att utnyttja spillvärme från t.ex. en fabrik eller industri.

För att kunna ansluta dig och kunna nyttja fjärrvärme behöver du bo nära ett fjärrvärmenät. Om du är intresserad av att få reda på dina möjligheter till fjärrvärme kan du kontakta ditt lokala fjärrvärmeföretag. Vilket det är finns listat nedan.

 

               Uppsala – Vattenfall värme

               Knivsta – Vattenfall värme

               Håbo – E.ON

               Enköping – ENA Energi

               Tierp – TEMAB Fjärrvärme (Tierp Energi & Miljö)

               Heby – Sala-Heby Energi (Sheab)

               Älvkarleby – Bionär Närvärme

              Östhammar – Nevel

 

 

 

 

 

Vill du veta mer?

Kontakta vår rådgivning så ger vi dig svar!

018 - 727 47 24

Om vi inte kan svara i telefon när du ringer, skicka gärna ett mejl så hör vi av oss så snart som möjligt. Du är också välkommen att boka ett personligt besök. Boka tid över telefon eller e-post.